Seulement sur l'escalade svp
Titre Posté par Réponses Vues Dernière réponse    

Klimmen en eten... maar wat?

Joris 14 5593 29-6-2005 00:32  

Dernière réponse

Joris
BCN security expert
2084 posts

23-6-2005
17:13

www
 

Klimmen en eten... maar wat?

Tijdens alpine beklimmingen ben ik tot nu toe de dag doorgekomen met de klassieke granny koeken en chocolade. Dit jaar wou ik echter eens wat anders proberen.

Wie heeft er tips om de energievoorraden tijdens lange beklimmingen/tochten op peil te houden?
Chocolade, granny koeken, kaas, worst, isostar repen, powerbars, ...

Kortom, wie eet er wat tussen zijn ontbijt en zijn avondmaal in de bergen?
 
----------------
http://www.rocksolid.be

 

 

marie-anne
parfois ça m'arrive de grimper
1493 posts

23-6-2005
17:13

 

Dan is de "SPAKE" iets voor je !
(niet verwarren met "spacecake")
Calorierijke cake (ong. 400 Kcal/100 gr) die zeer lang houdbaar blijft. (Na 14 dagen in een oververhitte tent, nog altijd perfect eetbaar).
Welkome afwisseling voor de eeuwige granny's en marsen enz...
Je kan toch wel een beetje overweg met een bakoven en meel ?
Zet ik het recept hier of mailen jullie me daarvoor ?

 

 

Kurt P
est-ce que j'ai droit à une bière ?
21 posts

23-6-2005
17:13

 

Ik neem evenveel snaks mee als het aantal uren van de topotijd. Dus 8h klimmen en 5 uur dalen = 13 snaks.


Wat zit er in mijn rugzak:
- Snikkers
- Musli repen
- gedroogd fruit (vijgen heel veel energie, maar ook abrikozen, bananenships, gedroogde ananas, papaya etc...)
- Notenmix
- Chocolade
- Zure beertjes etc...
- Smeerkaasjes
- Parovitta
en ga zo maar door....

 

 

Joris
BCN security expert
2084 posts

23-6-2005
17:13

www
 

Is het dit?
http://duramecho.com/Food/Flapjack/
Ben wat aan het lezen geweest in de artikels op http://www.planetfear.com en daar stond die link tussen.
 
----------------
http://www.rocksolid.be

 

 

marie-anne
parfois ça m'arrive de grimper
1493 posts

23-6-2005
17:13

 

nee helaas is het deze niet. Ziet er anders ook wel voedzaam uit.
Ik heb uit een speleoboekje en die hebben het ook weer ergens vanop het net gehaald.
Ik heb geen link maar kan het wel hier wel overtypen.
Op het eerste zicht zou je zeggen : ingewikkeld - maar het loont de moeite !
Waar moet ik het zetten : in 't Cafe of bij (on)gezond ?

 

 

heidi
funny bunny
2344 posts

23-6-2005
17:13

 

ideale trekking/berg voedsel vind ik op de vogeltjes markt in antwerpen. Bij de marokkanen kun je een ongelooflijke diversiteit aan gedroogd fruit en nootjes enzv. vinden.

Mijn favorieten: gedroogde aardbeien, cashew noten, en chocoladen snoepjes: gedroogd fruit of nootjes met een laagje fondant, melk of witte chocolade er rond.
Zoute pinda noten voor als er veel gezweet is om de zoutvoorraden terug op peil te brengen.
Een zakje babybellekes (kunnen 10 dagen buiten de frigo overleven)
allerlei repen, telkens iets anders proberen...

en last but zeker not least: fruitsnoepjes alla frutellas ofzo, instant energie!!!
 
----------------
bunnies have more fun

 

 

Joris
BCN security expert
2084 posts

23-6-2005
17:13

www
 

@marie-anne: Je mag het mij doormailen, of gewoon hier in deze thread zetten.

----------------
http://www.rocksolid.be

 
[last edited on 2005.06.23 16:43:59]

 

 

marie-anne
parfois ça m'arrive de grimper
1493 posts

23-6-2005
17:13

 

SPAKE

Ingredriënten voor een cakevorm van 20 cm lang

- 100 gr. krenten
- 150 gr. gekonfijt fruit (of vervangen door een ander gedroogd fruit zoals abrikozen-pruimen...)
- rum
- 100 gr. boter
- 125 gr. rietsuiker
- 2 eieren
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 60 gr. amandelen- 60 gr. okkernoten - 60 gr. hazelnoten
- 1 koffielepel zout
- 1/2 glas water
- 150 gr. gedroogde abrikozen
- 50 gr. dadels (pit eruit)
- 50 gr. vijgen
- 50 gr. pruimen

Bereiding

1. de avond voordien het gekonfijt fruit en de krenten laten weken in rum en de eieren uit de koelkast halen.
2. de oven voorverwarmen op 200°
3. de cakevorm invetten
4. de boter laten smelten
5. de suiker mengen met de gesmolten boter
6. de eieren toevoegen en mengen
7. het meel zeven
8. de amandelen, okkernoten en hazelnoten grof malen (oude koffiemolen bvb.) en door het meel mengen
9. het zout toevoegen
10. het meel/notenmengsel bij het suiker/botermengsel voegen en mengen
11. het deeg wat minder vast maken door er een half glas water aan toe te voegen
12. de krenten en gekonfijt fruit toevoegen samen met de rum
13. het in stukjes gesneden gedroogd fruit bij het deeg voegen en mengen
14. het deeg in de vorm gieten, niet meer dan 2/3 van de vorm vullen
15. in de oven gedurende 10 min bakken op 200° en vervolgens nog een gedurende 1.45u op 150°.

Het lijkt misschien veel werk en veel boodschappen maar alles kan je goed gesloten bewaren voor een volgende cake... of je bakt er 2 of 3 of ...

smakelijk !
 
[last edited on 2005.06.23 17:02:22]

 

 

marie-anne
parfois ça m'arrive de grimper
1493 posts

23-6-2005
17:13

 

@heidi :
Wat zijn babybelletjes ?

 

 

Joris
BCN security expert
2084 posts

23-6-2005
17:13

www
 

Dat ga ik toch eens proberen


12. de krenten en gekonfijt fruit toevoegen samen met de rum


Enig idee hoeveel rum? Want als je achteraf de rum en al het fruit bij het mengsel moet voegen, kunde er een serieus straf cakeske van maken
 
----------------
http://www.rocksolid.be

 

 

Joris
BCN security expert
2084 posts

23-6-2005
17:13

www
 

Babybel; Zo van die rode ronde kaasjes. Is lang reclame voor gemaakt op tv.

http://images.google.be/images?q=babybel&hl=nl&lr=&sa=N&tab=wi

----------------
http://www.rocksolid.be

 
[last edited on 2005.06.23 17:13:51]

 

 

BCN
red.
28 posts

23-6-2005
17:13

 

moved for the sake of all

This thread was moved by BZ

 

 

marie-anne
parfois ça m'arrive de grimper
1493 posts

23-6-2005
17:18

 

ha ja, dié kaasjes. had ik echt niet in de gaten!

Ik leg het gekonfijt fruit en de krenten plat in een glazen schotel en bedek ze met rum tot ze net onderstaan. Zet er wel een deksel op voor het weken.
Meer moe da nie zijn !

 

 

- Koen -
fidèle client
341 posts

29-6-2005
00:32

 

wow man, die cake ziet er lekker uit! Ga ik eens proberen of is er ergens een proefdagje?