News précédenteNews suivante
Compétition
>
Actualité 
Chloé Graftiaux, 4ème à Eindhoven

Chloé Graftiaux, 4ème à Eindhoven

Chloé Graftiaux a terminé en beauté la Coupe du Monde de bloc. Accédant en finale à Eindhoven, elle s'est battue avec acharnement pour le podium pour obtenir finalement la 4ème place. Un résultat qui lui permet de terminer dans le top 5 du classement général!

Une nouvelle fois cela s'est joué à très peu, Chloé a combattu avec les meilleures devant un petit millier de spectateurs acquis à sa cause. Même si elle a réalisé sa meilleure performance de la saison, elle se dit néanmoins déçue de son résultat.
Le Championnat du Monde qui aura lieu dans trois semaines à Qinghai en Chine s'annonce d'autant plus relevé.

Les autres Belges engagés terminent 33ème: Magali Hayen et Nicolas Farcy qui sort 3 blocs et repart très satisfait.

En s'assurant la première place aux Pays-bas, la Japonaise Akiyo Noguchi et l'Autrichien Kilian Fischhuber remportent la Coupe du Monde 2009.

Résultats de la Coupe du Monde d'Eindhoven et photos signées Hube
Vous devez être enregistré pour laisser un commentaire

S'inscrire


14-06-09
Sterke prestaties van alle klimmers/sters wat een topevenement!!
Zij die er niet waren hebben echt iets gemist!
Van zulk een organisatie kunnen we hier in Belgie nog enkele jaren alleen maar dromen...

again very nice pics there hube

14-06-09
Ikzelf was mee als organisatie aanwezig in Eindhoven, en heb enorm genoten van de wedstrijd die inderdaad knap was. Maar als jij in België droomt van een gelijkaardig evenement, dan slaap je al vele jaren, vermits te Klimax al vele jaren een wereldbeker doorgaat. Eén die trouwens onze noorderburen geinspireerd heeft tot dit evenement. Verder wil ik je nog meegeven dat dromen tot niet veel leid, maar mee organiseren en financieel steunen wel.

15-06-09
met alle respect voor de WB in puurs, maar dat is zoals Werchter vergelijken met Poepkapelle kermis. Beiden zijn leuk, maar toch net niet hetzelfde. En in Poepkapelle dromen ze waarschijnlijk ook al jaren van een festival zoals Werchter.15-06-09
Bravo Chloé

Ita

16-06-09
Volledige uitzending van de finale. 109 minutes disponibles au total
http://www.worldcupboulder.nl/live/

Hube

16-06-09
@ filip, worldcup puurs en world cup boulder van afgelopen weekend vergelijken is als appelen met citroenen vergelijken, beiden zijn fruit maar hebben verder niets met elkaar te maken (zoals radic het zo poetisch verwoordde) de sfeer die ik op de worldcup zag heb ik nog niet gezien in Puurs (met alle respect voor de organisatie)
en qua financieel steunen kunnen ze er hier in Belgie ook nog een voorbeeld aan nemen, en +100 vrijwilligers??? heb ik hier in Belgie nog niet zien gebeuren, het is gewoon een feit dat onze noorderburen op dit vlak een pak verder staan.

17-06-09
@ kptzeppoz

vreemd dat de hollanders juist hetzelfde zeggen over de organisatie van Puurs: wij kunnen nog iets van jullie leren.
en dat hebben ze ook gedaan.

Wat betreft de sfeer: die wordt natuurlijk ook gemaakt door het publiek. Het is wellicht juist dat onze noorderburen iets flamboyanter zijn op dat vlak.

Maar verwar "sfeer" en "ambiance" niet met " (goede) organisatie".
Ik weet dat ik Eindhoven veel zaken maar nipt op tijd en met wat improvisatie in orde zijn gekomen. Dank zij de inzet van de vele vrijwilligers.


uiteindelijk zijn het de vrijwilligers die een evenement van de omvang van Puurs én Eindhoven doen slagen. En op dat vlak zijn ze zeker WEL vergelijkbaar, met name de omvang ervan en de regels die ze moeten respecteren (ISFC).

Gelukkig kan ook Puurs rekenen op massa's vrijwilligers.

En financieel... euh in België is de organisatie GRATIS. In nederland betaal je voor de finale 16,5 euro.
Nog een bewijs dat Nederlanders misschien iets meer over hebben om te genieten van de sport.

Maar qua organisatie hebben ze wel degelijk heel goed naar Puurs gekeken. Terecht.

18-06-09
Beste kptzep......
Ik wil hier niemand afbreken of verdedigen, maar ik vind je uitspraken zo vergaande dat ik de onschuldige lezer hier niet op verkeerde sporen wil zetten. Beide wedstrijden zijn inderdaad verschillend, de ene is boulder en de andere speed en leed (nog enkel lead dit jaar). De sfeer was in Nederland inderdaad fantastisch, maar denk dat in de finale vooral het Belgische talent daar iets voor tussen zat. In de halve finale hadden onze noorderburen het geluk maar liefst 5 landgenoten aan te moedigen, iets wat de sfeer natuurlijk maar tot grotere hoogtes brengt. Ik heb op vraag van climbing.nl gratis mijn computer en mijn bescheide ervaring in wereldbekers mee ingezet, en moest ervaren dat er daar weinig niet proffesionele onbetaalde mensen mee zorgde voor het goede verloop van de wedstrijd. Dit zorgde voor proffesionele goede muziek, knappe verlichting en een duur prijskaartje. Over het aantal vrijwilligers wil ik het hier niet hebben, ik weet dat wij in Puurs er meer dan 150 hebben, maar gaan mij niet uitspreken over de wedstrijd in Eindhoven. Verder zou ik graag hebben dat je eens kijkt tussen de lijst van sponsers, Klimax heeft mee zijn best gedaan om deze wedstrijd mogelijk te maken, zowel op financieel vlak als op vlak van mijn onbetaalde inspanning (die ik trouwens met veel plezier gedaan heb). Maar ik wil stoppen met hier te zagen, in plaats van onder een onverstaanbare russiche naam op Belclimb iedereen af te schieten hoop ik je kanidatuur te verwachten om er mee voor te zorgen dat we meer dan 100 vrijwilligers te krijgen voor een wereldbeker in eigen land, we kunnen het, maar niet door te zagen op een forum. Plaats je kanidatuur maar op [email protected]

18-06-09
deze kpt(kapitein) zeppoz rests his case, iedereen heeft hier duidelijk wel ergens gelijk en om deze discussie niet eindeloos te laten doorgaan en in mineur te laten eindigen zeg ik alleen dat ik het een fantastisch evenement vond.


Les archives des news 

Actualité 
Que retenir du Championnat de Belgique de bloc 2015?

Compétition Que retenir du Championnat de Belgique de bloc 2015?

Le dernier Championnat de Belgique de bloc 2015 a vu le sacre de Simon Lorenzi et Chloé Caulier. Devant une assistance clairsemée de par la proximité des vacances, les deux grimpeurs ont affirmé leur supériorité avec beaucoup d'aisance.


Hungaria fermée, quelles sont les alternatives d'escalade à Leuven?

Escalade en salle Hungaria fermée, quelles sont les alternatives d'escalade à Leuven?

A Leuven, une ère s'est achevée ce 30 décembre 2015. la salle d'escalade Hungaria y a définitivement fermé ses portes. D'aucuns diront que c'est tout un pan de l'histoire de l'escalade belge qui se termine. Quel futur pour les grimpeurs locaux?