cany
>
Articles 

Canyon Team Vlaanderen

Un nouveau souffle au monde du canyoning

19 octobre 2007, 

Het leek al een hele tijd windstil in het Vlaamse canyoning-landschap. Binnen Canyoning Vlaanderen werden jaarlijks wel opleiding georganiseerd, maar wie zo?n opleiding had gevolgd, kon slechts moeilijk de weg naar een vereniging vinden. Wie informatie over canyoning wilde, kon via de informatiekanalen van Canyoning Vlaanderen wel verder maar het scholingsaanbod en de noodzakelijke informatie kwamen nauwelijks nog bij de juiste personen terecht. Hierdoor bleven nieuwe zowel als oude canyoneers verstoken van de noodzakelijke informatie. Het leek alsof er niets meer gebeurde. Het zat er dan ook al een tijdje aan te komen dat een nieuwe groep jonge, enthousiaste canyoneers binnen de VBSF enkele nieuwe canyoning-ideeën wilden lanceren.

Na de zomervakantie van 2006 kwamen de oude en de nieuwe lichting canyoneers, onder impuls van Jeroen Schurmans, bij elkaar. Na verkennende gesprekken en een noodzakelijke brainstorming werden de krijtlijnen van de nieuwe werking uitgestippeld. Hierbij werd uiteraard bekeken wat er al gerealiseerd was en werd er overwogen welke nieuwe initiatieven er dan nog moesten komen om het canyoninggebeuren in Vlaanderen een nieuwe duw in de rug te geven.

Omwille van de grote groep nieuwe mensen werd meteen uitgekeken naar een nieuwe naam voor het initiatief. Na wat speurwerk ontstond Canyon Team Vlaanderen. Enerzijds legt deze benaming nog een link naar het inhoudelijke werk van Canyoning Vlaanderen, tegelijkertijd verwijst het element team in deze naam naar de instroom van een belangrijke groep nieuwe medewerkers.

Behalve het organiseren van persoonlijke opleidingen en kadervorming, het verspreiden van allerhande informatie en het promoten van de sport, wil deze nieuwe groep een heus verenigingsleven creëren. Wat ben je er immers mee indien je bij de federatie wordt opgeleid tot autonoom canyoneer om nadien alleen te staan in de beoefening van uw nieuwe passie.

In Vlaanderen zijn reeds enkele kleine clubs of cellen die zich met canyoning bezighouden. Dat zal in de toekomst zeker zo blijven. Maar wat er nu anders is, is dat je, ook als reeds gepassioneerde en hechte groep canyoneers, alle mogelijke informatie en scholing kan vinden via het Canyon Team Vlaanderen. En als je gewoon op zoek bent naar andere canyonzielen dan kan je zeker ook bij ons terecht.

Dus, vanaf nu, voor meer info in verband met canyoning-activiteiten en opleidingen slechts één adres: www.canyonteamvlaanderen.be

Tot ergens in één of andere waterval!?

Canyon Team Vlaanderen


Vous devez être enregistré pour laisser un commentaire

S'inscrireLes archives des articles 

Actualité 
Que retenir du Championnat de Belgique de bloc 2015?

Compétition Que retenir du Championnat de Belgique de bloc 2015?

Le dernier Championnat de Belgique de bloc 2015 a vu le sacre de Simon Lorenzi et Chloé Caulier. Devant une assistance clairsemée de par la proximité des vacances, les deux grimpeurs ont affirmé leur supériorité avec beaucoup d'aisance.

7 janvier 2016,

Hungaria fermée, quelles sont les alternatives d'escalade à Leuven?

Escalade en salle Hungaria fermée, quelles sont les alternatives d'escalade à Leuven?

A Leuven, une ère s'est achevée ce 30 décembre 2015. la salle d'escalade Hungaria y a définitivement fermé ses portes. D'aucuns diront que c'est tout un pan de l'histoire de l'escalade belge qui se termine. Quel futur pour les grimpeurs locaux?

4 janvier 2016,